Welkom bij Owens Corning

Wereldbedrijf in Apeldoorn!

Evelyne van Dalen
Site Leader Owens Corning

"Owens Corning is een bedrijf waar iedereen meetelt en iedereen welkom is.”

Sinds 9 januari 2023 werk ik bij Owens Corning. Ik ben bij Owens Corning terechtgekomen, omdat er een vacature was als site leader in Apeldoorn. Het bedrijf sprak me meteen aan; internationaal, veelzijdig en er werd meteen veel informatie gedeeld over het bedrijf, de producten en de klanten, maar ook wat belangrijk is voor het bedrijf. Voor mij werd direct duidelijk dat Owens Corning veel waarde hecht aan veiligheid, aan de mensen en ik werd enthousiast over het feit dat het verbeterprogramma TPM wordt uitgerold binnen het bedrijf.

Owens Corning is een bedrijf waar iedereen meetelt en iedereen welkom is. Owens Corning gelooft in het motto ‘als we in staat zijn om onze mensen te laten groeien, dan zijn we ook in staat om het bedrijf te laten groeien’. Je wordt echt opgenomen in de organisatie en er wordt veel waarde gehecht aan een ieders ideeën en opvattingen.
Ik heb levensmiddelentechnologie gestudeerd en na mijn studie heb ik bij diverse bedrijven gewerkt, zoals Cargill en Unilever. Het merendeel van mijn loopbaan heb ik doorgebracht in de levensmiddelenindustrie in diverse operationele rollen zoals procestechnoloog en productiemanager, maar ik was ook verantwoordelijk voor kwaliteit, veiligheid & milieu en ben TPM manager geweest. Mijn eerste eindverantwoordelijke rol was plant manager bij Bolletje in Heerde.

Werken in productieomgevingen heeft mijn passie. Ik krijg veel energie van het samenwerken met een team om een resultaat neer te zetten, om processen te verbeteren en machines verder te optimaliseren. Bij Owens Corning is dit erg actueel. Verder heeft Owens Corning ook belangrijke uitdagingen op het gebied van duurzaamheid: hoe kunnen wij een volgende stap zetten in de energietransitie, hoe kunnen wij het afval verminderen door afval te herwaarderen als grondstof voor andere producten? Dit zijn mooie en uitdagende vraagstukken voor de komende jaren.

Owens Corning is een bedrijf dat inziet, dat iedereen kan bijdragen aan het verbeteren van het resultaat. Bedrijfsbreed wordt het continu verbeterprogramma TPM geïmplementeerd, dat als basis heeft dat alle verliezen zijn weg te nemen door de verliezen in kaart te brengen, eigenaarschap te creëren en op een gestructureerde manier in teams te werken aan verbeteringen.

Dat zie ik ook duidelijk als mijn rol. Zorgen dat er voor de fabriek een duidelijke richting is en alle medewerkers zich betrokken voelen. Ik vind het belangrijk dat we werken aan continue verbetering om te zorgen dat ook in de toekomst de fabriek relevant blijft voor het bedrijf en onze klanten. Door samen te werken, een goede balans te houden tussen instroom van jong getalenteerd vers bloed en medewerkers met erg veel kennis en ervaring en door naar elkaar te luisteren, kunnen we zorgen dat we blijven innoveren. En natuurlijk dat we ook iedere dag plezier hebben!