Welkom bij Owens Corning

Wereldbedrijf in Apeldoorn!

Martijn Willemsen
Operator Centrale Bedieningsruimte

'Geen dag is hetzelfde,
ondanks dat we soms dagen hetzelfde product draaien'

Ik werk sinds het begin van 2000 bij Owens Corning als Operator. Ik vond de baan via een lokale banenbeurs en ben begonnen als opwikkelaar en vervangend inpakker. Na een aantal maanden kwam ik op de kwaliteitscontrole terecht en door veel interne opleidingen ben ik op alle werkplekken langs de gehele lijn inzetbaar geworden. De enige uitzondering vormde het werken in de Centrale Bedieningsruimte. Nadat ik allround inzetbaar was geworden heb ik lange tijd op de kwaliteitscontrole gestaan en hier enorm veel ervaring opgedaan met alle aspecten van glasvezelvlies.

Sinds 2009 ben ik verantwoordelijk geworden voor het continu productieproces van onze glasvezelvlieslijn en werk ik in de Centrale Bedieningsruimte. Hierbij monitor ik via interne meters en de gegevens van kwaliteitscontrole de kwaliteit van het productieproces. Indien nodig stuur ik bij om aan de eisen van onze klanten te voldoen. Ook wisseling van producten op de lijn komen vaak aan bod.

We zijn erg afhankelijk van de grondstoffen die we binnen krijgen en afwijkingen of problemen kunnen erg complex zijn. Voor mij blijft het elke dag weer een uitdaging om er een succesvolle productie dag te maken.

De uitdaging en afwisseling vind ik het leukste aan mijn baan. Hierdoor is werkelijk geen dag hetzelfde terwijl we soms meerdere dagen hetzelfde product draaien. Binnen Owens Corning werken we met een taakcultuur. Alle werknemers hebben een specifieke taak, al overlappen die elkaar wel. Collega’s hebben veel kennis en willen deze, als je er naar vraagt, graag met je delen. We moeten het werk immers samen afkrijgen.

Werken bij Owens Corning betekent voor mij een baan die door de onbekendheid van het product door veel mensen niet herkend wordt. Na enige uitleg blijkt dat je het product dat wij maken in heel veel dingen die je dagelijks ziet tegenkomt.