Welkom bij Owens Corning

Wereldbedrijf in Apeldoorn!

Ron Barten
Plant Leader Owens Corning Apeldoorn

‘Met mijn team Champions League spelen en samen winnen,
dát is wat ik voor ogen heb’

Sinds eind juni 2016 ben ik werkzaam als Plantleader bij Owens Corning in Apeldoorn. Een prachtig internationaal bedrijf in de maakindustrie. Dit is ook de industrie waarin ik het grootste deel van mijn carrière werkzaam ben geweest en waarvoor ik altijd een zwak heb gehad. Als 18-jarige jongen, direct na de HAVO, ben ik aan het werk gegaan bij een groot internationaal bedrijf binnen de procesindustrie. Na te zijn gestart in de 5-ploegendienst heb ik me in de loop der jaren steeds verder opgewerkt. Ik heb dus zelf ook flink met mijn spreekwoordelijke ‘poten in de modder’ gestaan. Ik ken zo de taal van de vloer en heb hier nog steeds de mentaliteit aan overgehouden van ‘mouwen opstropen en aan de slag’.

Net als in andere hoge lonenlanden heeft de maakindustrie in Nederland het niet gemakkelijk. Er moet hier een flinke slag geleverd worden. Zelf vind ik het doodzonde als deze industrie verder zou krimpen. Ikzelf ben een vechter die altijd wil winnen. Bij Owens Corning is mijn doel duidelijk te laten zien dat we met z’n allen een innovatief product van topkwaliteit neerzetten met een enorme toegevoegde waarde. Daarom wil ik met mijn team Champions League spelen én winnen! Daarvoor moet je je onderscheiden, lef tonen en samen een winnaarsmentaliteit hebben en uitstralen.

Na mijn aanstelling bij Owens Corning ben ik meteen met veel energie aan de slag gegaan en de organisatie ingedoken. Ik heb gezien dat veel dingen goed gaan, maar ook dat er nog ruimte is om ons te verbeteren. Want als je klaar wilt zijn voor de toekomst, dan moet alles kloppen. Op een positieve manier probeer ik iedereen mee te krijgen, om zo met z’n allen de doelstellingen te behalen richting 2020 en dan nog steeds als nummer 1 aan de top te staan en te blijven. Dat is in het belang van ons allemaal.

Om onze doelstellingen te bereiken is het belangrijk om goed met elkaar op 1 lijn te zitten. Als werknemer, werkgever, ondernemingsraad, vakbond moeten we allemaal aan hetzelfde touw trekken. Zelf ben ik open, eerlijk, direct en heb ik overal een mening over. Omdat ik zelf ook van de vloer kom kan ik me goed verplaatsen in de medewerkers. Bijvoorbeeld dat zij de machines veel beter kennen dan ik. Zij werken er tenslotte dagelijks mee en zien, horen, ruiken en voelen het meteen wanneer er iets aan de hand is. Ik vind het daarom belangrijk om binnen de aangegeven kaders en randvoorwaarden gezamenlijk te bepalen hoe we de gestelde doelen gaan behalen. Dat betekent voor de medewerkers veel eigen inbreng, verantwoordelijkheid en durf.

Werken bij Owens Corning is voor mij plezier in het werk hebben en vanuit een positieve houding en gezonde dosis lef samen een topproduct maken. Daarbij wil ik gebruik maken van de kennis van mijn medewerkers en ze uitdagen om zichzelf en het proces continu te verbeteren. De visie en het antwoord op de ‘wat-vraag’ komen vanuit het management, maar de ‘hoe-vraag’ wil ik zoveel mogelijk bij de medewerkers neerleggen. Hierbij wil ik vertrouwen op hun kennis en eigen verantwoordelijkheid om beslissingen te nemen. Uiteindelijk moet dit ervoor zorgen dat iedereen een belangrijk aandeel heeft in het uiteindelijke resultaat, hier elke dag met energie en plezier aan het werk gaat, dat er gelachen wordt en dat we met zijn allen toewerken naar iets heel moois. Dat is ons gezamenlijke doel.