Welkom bij Owens Corning

Wereldbedrijf in Apeldoorn!

Sjoerd Tomas
Site Leader Owens Corning

"Ons doel voor onze organisatie-opbouw is dat we een mooie
gebalanceerde mix hebben van ervaring en instroom van jong talent.”

Vers van de opleiding Werktuigbouwkunde ben ik in 2010 bij Owens Corning in Apeldoorn terecht gekomen. Tijdens mijn studie kwam ik bij een stage in contact met mensen van (glas)fabrieken van Owens Corning in Europa. Binnen mijn specialisatie Duurzame Energie ben ik afgestudeerd op vezelversterkte kunststoffen voor windmolens. Owens Corning is een grote speler in glasvezel. Voor mij was het toen nog een onbekende naam, maar al snel werd duidelijk dat op technologisch gebied het bedrijf wereldwijd in hoog aanzien staat. Bovendien is het een prettig bedrijf, met veel kennis, makkelijk in de omgang, nuchter en bereid tot het delen van informatie. Na afronding van mijn opleiding viel mijn oog op een vacature bij Owens Corning in Apeldoorn. Door het plezierige contact met de andere Europese bedrijfsonderdelen was ik meteen getriggerd.

Als afgestudeerd ingenieur ben ik ingestroomd in de functie van Application Engineer. Als technisch verantwoordelijke vorm je binnen sales een team met de commercieel verantwoordelijke. Het is een brede klantadviesfunctie waarbij je in nauw contact met de klant meewerkt aan het ontwerpen, samenstellen, testen en finetunen van producten afgestemd op de specifieke vraag. Dit heb ik 3 jaar gedaan voor gipstoepassingen en pvc vloeren in Europa. Vervolgens kreeg ik zo’n 3 jaar als Market Manager de commerciële verkoop verantwoordelijkheid voor het segment systeemplafonds in Europa. Zo heb ik veel geleerd over onze markt en klanten, onze producten en toepassingen en ben ik dicht betrokken geweest bij het productieproces.

Toen heb ik de overstap gemaakt naar de fabriek. Een jaar als Quality Leader en daarna Operations Leader. Bij zo’n wisseling van de ene naar de andere discipline is Owens Corning ruimdenkend. Kansen worden geboden. Dat merkte ik al toen ik jong begon en meteen voor vol werd aangezien. Verse ideeën worden positief benaderd en hieraan wordt volop kans gegeven. Dit typeert Owens Corning en is ook voor ons in Apeldoorn heel belangrijk. Sinds begin dit jaar ben ik aangesteld als Site Leader van onze fabriek in Apeldoorn.

De opvatting dat de maakindustrie voor Nederland zeer relevant is én dat hier een forse uitdaging ligt, onderschrijf ik. Wij zitten zelf in een energie-intensieve industrie met relatief hoge arbeidskosten. Essentieel voor ons is blijven innoveren, een hoogwaardig product maken en blijven groeien. Hier heb je steeds weer nieuwe inzichten voor nodig. Zoals kennis van nieuwe productietechnieken. Qua innovatie is natuurlijk duurzaamheid enorm belangrijk. En cruciaal is ook dat we altijd op elk vlak de efficiency blijven verbeteren. Wat dit betreft hebben wij begin dit jaar met het behalen van de TPM Excellence Award een geweldige stap gezet. Het is nu zaak om dit verder uit te bouwen. TPM helpt ons om met zijn allen op de juiste manier het werk gedaan te krijgen en continu te verbeteren.


Ons doel voor onze organisatie-opbouw is dat we een mooie gebalanceerde mix hebben van ervaring (onze medewerkers zijn gemiddeld 17 jaar in dienst) en instroom van jong getalenteerd vers bloed. In Apeldoorn bouwen wij aan zelfstandige teams die veel verantwoordelijkheid krijgen. Kennis en ideeën delen is belangrijk om te komen tot innovatie. Wij willen iedereen aan boord hebben en een cultuur creëren waarin je naar elkaars inbreng luistert. Wij focussen op goed samenwerken en elkaar helpen waar het nodig is. Mooi om te zien is dat wij een grote internationale (corporate) organisatie zijn, maar toch een hele persoonlijke en gemoedelijke omgang hebben die lijkt op die van een familiebedrijf. Owens Corning is ruimdenkend en stimuleert mensen in de ontwikkeling. Als je ambitie hebt kun je van de ene naar de andere discipline switchen. Wij geloven in jonge mensen, in talent en bieden graag onze medewerkers de ruimte en ondersteuning om zich te kunnen ontwikkelen.