Welkom bij Owens Corning

Wereldbedrijf in Apeldoorn!

Leren & Werken

Samen investeren in de toekomst – jij bent net klaar met je opleiding en op zoek naar een baan waarin je kunt leren en werken. Een baan waar je een uitstekende start kan maken met je loopbaan in de Procesindustrie. Bij Owens Corning geloven we dat de sleutel tot succes ligt in het doorlopend ontwikkelen van onze medewerkers. We investeren veel in de opleiding en ontwikkeling van al onze medewerkers, zelfs als je net van school komt!

Om je een goed beeld te geven van ons Leren & Werken traject laten we hieronder twee collega’s aan het woord: Eric Peeman en Joram Eimers. Joram is sinds september 2012 werkzaam als Leerling Procesoperator en Eric Peeman is naast Teamleider verantwoordelijk voor opleiding en ontwikkeling binnen Owens Corning in Apeldoorn.

Waarom heeft Owens Corning gekozen voor het Leren & Werken traject?
Eric: Twee redenen. Ten eerste zijn goed opgeleide en ervaren mensen in de procesindustrie schaars en daarnaast liggen onze eisen hoog. We maken unieke producten die nergens anders ter wereld geproduceerd kunnen worden en daar zoeken we ook hele goede procesoperators bij. Het is dus logisch om ook mensen zelf op te leiden. Het is erg leuk dat onze leerling procesoperators een extra impuls geven aan onze teams. We merken dat zelfs onze ervaren mensen ineens weer willen gaan studeren.

Voor wie is Leren & Werken bedoeld?
Eric: Het traject is gericht op mensen die recentelijk hun technische MBO opleiding of Havo Natuur en Techniek hebben afgerond. Flinke interesse in techniek en daar ook wat mee gedaan hebben, zoals het klussen aan brommers, motoren en auto’s, is voor ons zeker een pré. Wat ook belangrijk is voor het leer-werktraject is doorzettings-vermogen. Joram: Ikzelf heb na mijn technische LBO opleiding een aantal jaren in BBL trajecten in de installatiebranche gewerkt en geleerd en dat sluit ook heel goed aan.

joram

Het is erg leuk dat onze leerling procesoperators
een extra impuls geven aan onze teams.

Eric Peeman, Hoofd Opleidingen

Joram: Ikzelf heb na mijn technische LBO opleiding een aantal jaren in BBL trajecten in de installatiebranche gewerkt en geleerd en dat sluit ook heel goed aan.

Hoe ziet het Leren & Werken eruit?
Eric: Alle opleidingen en trainingen die we verzorgen, sluiten perfect aan op ons proces en worden deels voor ons op maat gemaakt. Je kunt wat je leert dus meteen in de praktijk brengen. Het is je eigen verantwoordelijkheid om de stof te leren en de praktijkopdrachten te maken. Uiteraard wordt je hier goed bij begeleid door een externe Praktijkbegeleider en je Teamleider.

Wat maakt de baan als Leerling Procesoperator interessant?
Joram: Het is echt een ontzettend mooi begin van een loopbaan in de procesindustrie. Ik ben opgeleid voor de installatietechniek en heb daar ook al wat werkervaring in opgedaan. Voor mij was het een behoorlijke switch. Ik was al bekend met de procestechniek omdat een aantal van mijn familieleden in de procesindustrie werken, dus wist wel een beetje waarvoor ik koos. Ook het sollicitatietraject heb ik als zeer positief ervaren. Ik heb een hele leuke en informatieve selectie dag gehad. Het startte met een kick off en daarna een uitbreide rondleiding waardoor ik al veel kon zien van het proces en het werk als Procesoperator. Nu ik hier nu een tijdje werk en de Vapro-opleiding volg, vind ik het steeds interessanter. Het productieproces is veel complexer dan ik ooit had kunnen bedenken en ik wil het steeds beter leren kennen.

Wat maakt het traject zo pittig?
Eric: Zelfdiscipline. De motivatie om te leren of je praktijkopdrachten te maken moet in de basis echt vanuit jezelf komen.

Joram: je geeft als Leerling Procesoperator aan je Teamleider aan op welke werkplek je wilt staan om je opdrachten te kunnen maken. Mocht dat niet onder werktijd kunnen dan kan het soms betekenen dat je na of voor een dienst, en in eigen tijd, een opdracht bij een machine maakt. Daarnaast moest ik vooral in het begin wennen aan het 5 ploegen systeem. Dat houdt in dat je 6 dagen achter elkaar werkt (2x ochtend, 2x middag en 2x een avonddienst) en dan 4 dagen vrij bent. Het komt er op neer dat je maar 33,6 uren per week werkt en dat helpt mij juist met mijn studie kom ik nu achter. Maar soms is discipline houden wat minder makkelijk: je moet je tijd erin blijven steken, ook als de zon schijnt en je iets met je vrienden wilt gaan doen. Gemiddeld steek ik tot tien uren per week in mijn Vapro opleiding.

joram

Het productieproces is veel complexer dan ik ooit had
kunnen bedenken, en ik wil het steeds beter leren kennen.

Joram Eimers, Leerling Procesoperator

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?
Eric: Elk half jaar starten we een wervingscampagne om leerlingen te werven. Indien je reageert op een vacature zal er eerst een selectie op basis van je CV gemaakt worden. Daarna volgt er een telefonisch interview en nodigen we je eventueel uit voor de selectiedag. Een paar dagen voor de selectiedag maak je een online test die we op die selectiedag met je gaan bespreken. Daarna voer je nog een persoonlijke kennismakingsgesprek met onze Recruiter en een Teamleider en daarna bespreek je de testresultaten met onze HR Adviseur. Binnen een paar dagen krijg je een terugkoppeling en volgt eventueel het inplannen van een afspraak om het contract te ondertekenen en word je ingepland voor de introductie en productie!

Beste praktijkopleider provincie Gelderland 2019
In 2019 werd Eric Peeman uitgeroepen tot beste praktijkopleider provincie Gelderland in de Sector Techniek en Gebouwde omgeving. Lees het gehele artikel hier.

 

Wil je meer weten, of heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.
Onze actuele vacatures vind je hier.