Welkom bij Owens Corning

Wereldbedrijf in Apeldoorn!

TPM Excellence Award

Owens Corning Apeldoorn behaalt TPM Excellence Award
“Ons bedrijf elke dag een beetje beter zien worden, dat is gewoon geweldig.”


In het eerste kwartaal van 2021 kreeg het Apeldoornse bedrijf Owens Corning Veil Netherlands het bericht van Japanese Institute of Plant Maintenance (JIPM) dat zij de TPM Excellence Award, Category A heeft behaald. Een geweldig resultaat om trots op te zijn. Eind mei is het felbegeerde certificaat in feestelijke sfeer ontvangen.


joram


"Een fantastische waardering voor al het harde werken van de afgelopen 4 jaar."

Vrij uniek!
Het behalen van een Excellence Award, uitgereikt door het JIPM, is vrij uniek. In Nederland zijn er sinds 2000 slechts 20 Awards uitgereikt. Gerenommeerde bedrijven als Unilever, Heineken, Aviko, Tetra Pak en Royal Cosun zijn vóór gegaan. Vanaf 2021 mag ook Owens Corning in Apeldoorn zich Excellence Award winner noemen!


joram

Wereldbedrijf in Apeldoorn
Owens Corning is wereldwijd een toonaangevend bedrijf op het gebied van duurzame bouwmaterialen. In Apeldoorn zijn er ruim 170 medewerkers actief met de hightech productie van glasvezelvlies. Owens Corning wil met haar producten de wereld een stuk beter maken. Om hieraan te kunnen voldoen is een strategisch doel dat alles in het productieproces in 1 keer goed wordt gedaan, dit wordt ook wel Operational Excellence genoemd. In de concrete dagelijkse praktijk betekent dit dat ‘verliezen’ worden weggenomen op gebieden als veiligheid, kwaliteit en performance. Op de fabriek in Apeldoorn zijn hiervoor de programma’s World Class Manufacturing en TPM (Total Productive Maintenance) uitgerold. TPM is een gedegen methode om gestructureerd - heel systematisch en meetbaar - tot verbetering te komen; vooral verbetering van de beschikbaarheid van machines en installaties. Van origine berust de TPM-methode op onderhoudsmanagement en richt zich op productiviteitsverbeteringen. Een methodiek die in de jaren 60 in Japan is ontwikkeld en populair is binnen de procesindustrie, food en non-food.

Met zijn allen waargemaakt!

Marcel Kuiper, verantwoordelijk TPM Leader van Owens Corning in Apeldoorn, is enorm trots op het gezamenlijk behaalde resultaat: “Iedereen in ons bedrijf heeft zijn verantwoordelijkheid en is onderdeel van het programma. We maken onze werkmethodes effectief en efficiënt en vervolgens borgen we de verbeteringen. TPM is een reis die wij onder leiding van voormalig Plant Leader Ron Barten in 2017 zijn begonnen. We zijn eerst gestart met een pilot om te leren. Vervolgens hebben we het programma uitgerold naar alle werkgebieden binnen het bedrijf. De afgelegde weg kende best wat flinke pieken en dalen. Met regelmaat zijn er successen gevierd, maar we hebben met zijn allen ook heel wat obstakels moeten overwinnen. Verbeteringen verkrijg je natuurlijk nooit zonder weerstand. Maar onze medewerkers zijn in staat gebleken om de beginselen van de TPM-filosofie grondig neer te zetten. Er is samengewerkt in multifunctionele teams en er zijn tal van nieuwe methodieken en tools geïntroduceerd. De constante focus op het reduceren van verliezen en het ontwikkelen van de mensen en teams hebben in grote mate dit succes bepaald. Zo hebben we onze TPM-slogan “Samen de Top Bereiken” met z’n allen waargemaakt! Dat maakt het fantastisch.”


joram 

Verslavend
Sjoerd Tomas is al flink wat jaren als manager werkzaam bij Owens Corning Apeldoorn en nu sinds 2021 aangesteld als Plant Leader. Op de vraag of de ingeslagen weg verder wordt voortgezet is zijn antwoord: “Ja zeker! Het team blijft ondertussen onverminderd bezig met TPM om het bedrijf nog succesvoller te maken. De goede basis die we hebben neergezet smaakt naar meer!”

Wil je meer weten, of heb je vragen?
Neem dan contact met ons op.
Onze actuele vacatures vind je hier.